Wiki over Miss Elises elendige liv

Forfatter: Caroline Ørsum
Sidetal: 204
Forlag: Høst & Søn
Udgivelsesår: 2018Målgruppe: 12+

Med Wiki over Miss Elises elendige liv har Caroline Ørsum skrevet endnu en væsentlig ungdomsroman eller YA-roman om de mange genvordigheder, som vi mennesker udsættes for. Her er det Elises kamp med psykisk sygdom, dårligt selvværd og så det, at hun alligevel føler sig accepteret i fællesskabet om bandet Pale Blue Horizon, det handler om.

Fortællingen om Elise er en både trist og opløftende fortælling. Det er en dybt alvorlig historie om Elises angst og samtidig en kærlig, varm og humoristisk fortælling om livet som teenagepige – og om det at have overskud til at gøre noget for én, der har det endnu værre end én selv. Historien om livet som inkarneret fan af et orkester er der nok mange, der vil nikke genkendende til, mens knapt så mange vil genkende det at være moderator på dette bands danske fanside.

Romanen om Elise er velkomponeret og skrevet i et letlæst sprog, der vil tiltale målgruppen. Caroline Ørsum tager sine læsere alvorligt, replikkerne sidder lige i øret, og inddragelsen af de sociale medier i fortællingen er særdeles vellykket.

Wiki over Miss Elises elendige liv kan læses på mange måder. For på den ene side giver den et væsentligt indblik i social angst for dem, der ikke er ramt af angst, og på den anden side fortæller den en succeshistorie for dem, der er. Således skriver den sig ind i den efterhånden lange række af velskrevne og relevante ungdomsromaner af Caroline Ørsum, senest Kære dumme, døde Vik.
Bogen skal stå de steder, hvor unge kommer, på bibliotekerne og de pædagogiske læringscentre.

Caroline Ørsum
Info om bogen på Høst & Søns hjemmeside

Forfatter

Anmelder: Søren Fanø

Søren er lektor i dansk ved VIA UC, cand.pæd. og Master i børnelitteratur. Oprindeligt læreruddannet. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år. Forfatter til både bøger og artikler om denne. Tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og suppleant til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen. Har en særlig svaghed for billedfortællinger, herunder graphic novels.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.