Vitello tigger en masse slik

Forfatter: Kim Fupz Aakeson
Illustrator: Niels Bo Bojesen
Sidetal: 32
Forlag: Gyldendal / Serie: Vitello 16
Udgivelsesår: 2014
Set til kr.: 89,-

Målgruppe: 5+

Så er vi nået til bind 16 i serien om drengen fra rækkehuset ude ved ringvejen. Det er som om løjerne ingen ende vil tage for denne handlekraftige drenge, Vitello. Og det er både godt og fornøjeligt!

Denne gang er problemet, at det kun er fredag, der er slikdag. Det vil sige, at alle ugens øvrige dage er kendetegnet ved at være, ja: ikkeslikdage. Vitello synes ikke dette er retfærdigt og finder en løsning ved at lave en ekstra Halloween, helt uden for sæsonen.

Han klæder sig uhyggeligt ud, og drager med den faste følgesvend, møgungen William på jagt efter hverdagsslik. Efter mange genvordigheder finder de to vejen til de voksnes hjerter og til lommer fulde af slik, og fortællingen ender med, at Vitello har scoret en ekstra slikdag og ligger på sit værelse, nyder livet og læser zombietegneserier.

Selve handlingen skal ikke afsløres her. Fortælletempoet, det mundrette sprog og humoren er i højsædet, så alt er (lykkeligvis) ved det gamle  her i ”Vitello tigger en masse slik”. Og endnu engang supplerer Niels Bo Bojesens illustrationer på fornemste vis løjerne.

Er man i dårligt humør, så snup en Vitello! Gerne i selskab med et barn, eller børn, man godt kan lide. Bogen egner sig, som Ole Lund Kirkegaards bøger gjorde det, fremragende til oplæsning i de pauser, skolereformen giver de mindre elever i skoledagen. Og til brug i skolefritidsordningen og ikke mindst hjemme i privaten. Man er altså bare i godt selskab med skarnsungen, Vitello!

 http://www.gyldendal.dk/

Forfatter

Anmelder: Søren Fanø

Søren er lektor i dansk ved VIA UC, cand.pæd. og Master i børnelitteratur. Oprindeligt læreruddannet. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år. Forfatter til både bøger og artikler om denne. Tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og suppleant til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen. Har en særlig svaghed for billedfortællinger, herunder graphic novels.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.