Vitello bygger en afskyelig snemand

Forfatter: Kim Fupz Aakesson
Illustrator: Niels Bo Bojesen
Sidetal: 32
Forlag: Gyldendal / Serie: Vitello 18
Udgivelsesår: 2016
Set til kr.: 99,95

Målgruppe: 5+

Så napper vi en Vitello til igen, igen.

Ham Vitello er en flittig leverandør af gode fortællinger til Kim Fupz Aakeson og illustrator, Niels Bo Bojesen, og nu er de tre på spil igen med nr. 18 i serien om drengen ude fra Ringvejen.

I november udkom ”Vitello går til pigefødselsdag” der viste nye temperamentsfulde sider af hovedpersonen. Her et par måneder senere er det blevet vinter,og Vitello går i gang med at bygge en snemand uden at det dæmper temperamentet væsentligt.

Fin lille snemand, I har lavet,” siger Vitellos mor, inden hun sætter sig ind i bilen og kører afsted for at få vinterdæk på bilen.

Det med den lille fine snemand skulle hun nok ikke have sagt, for Vitello får straks den idé at bygge en kæmpestor og helt igennem afskyelig snemand sammen med Max, tvillingerne Hasse og William og så forlange entré af dem, der vil se den. Som det sig hør og bør for en Vitello-fortælling går det aldeles ikke som planlagt.

De må grave Verdens afskyeligste Snemand i stykker uden at have tjent en krone. Men historien ender alligevel i en vis form for orden for Vitello i sengen med ristet brød med tandsmør, varm kakao og det klammeste, nyeste zombie-blad.

Som sædvanlig er de unge tilhørere og læsere i de allerbedste hænder hos makkerparret Kim Fupz Aakeson og Niels Bo Bojesen. Fortællingen er, som sproget og tegningerne, på en gang velkendt og ny. Og samspillet mellem dem er stadig i top. Niels Bo Bojesens tegninger afspejler endnu en gang på bedste vis slagets gang i fortællingen, og denne anmelder elsker de forskellige udtryk tegneren får givet personerne og de forskellige synsvinkler, han lader os se begivenhederne fra.

”Vitello bygger en afskyelig snemand” anbefales til oplæsning fra 5års alderen i både daginstitution, skole og hjem. Den vil gøre sig godt i en velfortjent pause, og så gør det absolut ikke noget, at den voksne også er godt underholdt.

http://www.gyldendal.dk/

http://www.forfatterweb.dk/

Forfatter

Anmelder: Søren Fanø

Søren er lektor i dansk ved VIA UC, cand.pæd. og Master i børnelitteratur. Oprindeligt læreruddannet. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år. Forfatter til både bøger og artikler om denne. Tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og suppleant til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen. Har en særlig svaghed for billedfortællinger, herunder graphic novels.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.