Villads fra Valby på sommerferie

Forfatter: Anne Sofie Hammer
Illustrator: Dina Gellert
Sidetal: 102
Forlag: Høst & Søn / Serie: Villads fra Valby 3
Udgivelsesår: 2015
Set til kr.: 199,95

Målgruppe: 5+

Så er sommerferien over os, og det er den også for Villads Emilio Eskildsen fra Valby, der i denne samling fortællinger kommer godt rundt i landet med mor og far, babysøster Emma, storesøster Amalie, veninden Frida og mormor og morfar.

Villads, som er fætter til Kim Fupz Aakesons Vitello, Astrid Lindgrens Emil og flere af Ole Lund Kirkegaards skarnsknægte, har netop afsluttet 0. Klasse og er helt helt sommerferieparat. Han lægger store planer, der dog ikke alle bliver til noget, eller som han havde tænkt sig det.

De i alt tretten historier, eller kapitler, om Villads forskellige sommerferiegøremål er veloplagt fortalt, og veninden Frida spiller en væsentlig rolle på kanoturen, der ikke lige går som planlagt. Undervejs  ødelægger Villads heliumballoner, får en sjov stemme, deltager i vandkamp, skal tisse på motorvejen, prøver at fælde træer, laver is, møder en havkat – og en meget stærk ost. Endelig får læseren undervejs også en forklaring på, hvorfor Fridas mor ikke længere vil hente hende hjemme hos Villads.

Som det hører sig til for genren går rigtig meget galt for Villads og for hans omgivelser i de veloplagt fortalte fortællinger.

Sproget ligger godt i munden på oplæseren og tilhørerne (på 5) følte sig rigtig godt underholdt undervejs. Også af Dina Gellerts farvestrålende tegninger, der virker lidt gammeldaws i deres udtryk, men som passer rigtig godt til de forholdsvis uforpligtende fortællinger.

”Villads fra Valby på sommerferie” anbefales til bagsædet i bilen, til campingferien, til sommerhuset eller hvor børnefamilierne nu ellers tilbringer deres ferier. Kender man ikke til serien om Villads i forvejen, kan nye (op)læsere og lyttere begynde her. Bogen er en dejlig ledsager ud i ferielandet – hvor den nok skal sørge for beskæftigelse til fædrene i de små pauser i Tour de France, og mens regnbygerne falder ude i det man kalder: Sommerdanmark.

http://rosinante-co.dk/

http://www.annesofiehammer.dk

http://www.forfatterweb.dk/oversigt/gellert00

Forfatter

Anmelder: Søren Fanø

Søren er lektor i dansk ved VIA UC, cand.pæd. og Master i børnelitteratur. Oprindeligt læreruddannet. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år. Forfatter til både bøger og artikler om denne. Tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og suppleant til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen. Har en særlig svaghed for billedfortællinger, herunder graphic novels.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.