Turen gennem midnatsskoven

Forfatter: John Kenn Mortensen
Illustrator: John Kenn Mortensen
Sidetal: 32
Forlag: Carlsen
Udgivelsesår: 2015
Set til kr.: 199,95

Målgruppe: 10 – 90 årige, der elsker horror og tusmørketegninger

Men lige der, midt i Den Ubevandrede Sti, hænger der pludselig en vampyragtig flagermusepige og dingler frit i luften.

Dennis skriger så højt og længe han kan af forskrækkelse. ”AAAAAAAAAAAAAAAAGH”. Da han er færdig siger flagermusepigen: ”Jeg kunne da godt bruge en ven”.

Det er faktisk urimeligt at bringe et citat i ord i denne anmeldelse. Citatet burde være i tegninger i sort-hvid. Det kan man se, hvis man går videre i et af nedenstående links, hvor man kan få et indtryk af tegnestilen.
Det er illustrationerne, der bærer fortællingen frem. De er herlige.

Tegnet med en spids tusch, alle siderne kantet med sort og med store dobbeltopslag i det på forhånd store format – ja, så får man uhyggen serveret i full-size.

Uhyrerne er uhyggelige, tusmørkemesteren er stor og fed med kløer og skarpe tænder og flagermusepigen har overbid. Det er tegnet med stor humor og megen variation. Opslagene har store miljøskildringer, hvor uhyggen kommer endnu tættere på. De mørke træer er næsten levende, dyrene under vand (er det mon fisk eller amøber) er klamme og selv cirkusfamilien er omgivet af mørke omklamrende træer.

Det er fremragende tegninger.

Teksten er derimod … alt, alt for lang og omstændelig. På tegninger kan vi jo se, hvad der sker. Man kan se, hvor uhyggeligt, det hele er. Det behøver man ikke nødvendigvis også at læse. Der er virkelig megen ”telling, – not showing” i bogen.

Læs tegningerne og få et godt gys. På sidste side er det næsten helt mørkt. Teksten står i blodrøde bogstaver, men her er det at Dennis sætter sig ned og slapper godt og grundigt af for første gang i lang, lang tid.

Fremragende mørk og dyster afslutning på en lang, lang historie.

 

https://www.facebook.com/John-Kenn-Mortensen-

http://johnkenn.blogspot.dk/

http://www.carlsen.dk/

Forfatter

Anmelder: Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur:
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.