Pyro. En Tinius-thriller – 2

Forfatter: Stein Morten Lier
Oversætter: Mette Stepnicka
Sidetal: 169
Forlag: Turbine / Serie: En Tinius-thriller
Udgivelsesår: 2015
Set til kr.: 309,-

Målgruppe: 13+

Tinius stod på kunstgræsbanen lige foran politiets afspærringsbånd og stirrede på det nedbrændte klubhus. Han havde besluttet sig. Selv om Sander ikke gad hjælpe. Han måtte prøve at finde pyromanen. Ikke sådan direkte blande sig i politiets arbejde, men bare forhøre sig lidt omkring. Undersøge.

Tinius er en ”helt vanlig norsk gut”, der spiller amerikansk fodbold i Vålerengen Trolls, og han træner parkour med Sander, en af vennerne. Tinius er femten år, og han glæder sig vildt til de afgørende kampe skal spilles. Så brænder klubhuset ned og Tinius’ træner bliver arresteret som den, der har sat ild på klubhuset. Nu kommer der en politiefterforskning, som Tinius ikke slår sig til tåls med. Han undersøger noget på egen hånd, og han får også hjælp af Inez.

Forsiden på den norske udgave er lidt mere ”pyromanagtig” end forsiden på den danske udgave, hvor det er det sodsværtede træværk man ser – efter branden. Det er også begivenhederne efter branden, der er det interessante. Hvordan er man venner, hvornår kan man stole på folk og hvor hurtigt skal man dømme andre? Det er også nogle af de spørgsmål, man stiller sig selv som læser undervejs i bogen.

Det er en krimi, en thriller, en ungdomsbog – og den er vældig spændende på et helt voksenkrimi-niveau. Der er ikke noget givet på forhånd, og samtidig er krimidelen forholdsvis troværdig i forhold til at det foregår rundt om Vålerengens klubhus.

Det er en spændende bog, den er godt fortalt og der er masser af troværdig dialog i forløbet.

Tjek booktraileren, – og læs bogen.

Forfatter

Anmelder: Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur:
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.