Mumitroldene om vinteren

Forfatter: Päivi Arenius
Sidetal: 28
Forlag: Lamberth
Udgivelsesår: 2016Målgruppe: 3+

Der findes mange billed- og højtlæsningsbøger om Mumitroldene, de finsktegnede væsner, der efterhånden har eksisteret i mange år.

Nu har væsnerne fået nyt liv med en serie findebøger, tegnet og fortalt af Päivi Arenius. Der findes flere findebøger i serien, blandt andet ”Mumitroldene på skovtur”.

Illustrationerne er meget tro mod den originale Mumi-streg. De hyggelige billeder af Mumifamiliens huse og omgivelser har et strejf af svensk skærgård, og der er mange små detaljer at fordybe sig i.

På hvert opslag er der en lille smule tekst med en fortælling og forskellige opgaver, barnet skal løse. Desuden kan barnet også lede efter Lille My, som gemmer sig et eller andet sted på hvert opslag. Allerbagerst i bogen findes opgaveløsningerne.

“Mumitroldene om vinteren” er en rigtig fin findebog til børn, der holder af Mumi-universet. Bogen kræver dog, at barnet kender navnene på figurerne i bøgerne, da disse nævnes i teksten til billederne, uden at det angives, hvem der er hvem. Det kunne med fordel have været tegnet eller skrevet ind forrest i bogen.

Päivi Arenius
Lamberth

Forfatter

Anmelder: Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.