Missionen

Illustrator: Aaron Becker
Sidetal: 135
Forlag: ABC Forlag
Udgivelsesår: 2016
Målgruppe: 4+

Aaron Beckers ”Missionen” (The Quest) er bind to i en særdeles smuk trilogi i form af ordløse billedbøger. Sidste år udkom ”Rejsen” hvor en lille pige drog ud på en fantasirejse, hvor læseren selv undervejs skulle konstruere sit plot.

Denne gang er de to. En dreng og en pige søger ly for regnen under en bro i Central Park i New York. Pludselig åbner en dør sig ind til en eventyrlig verden, og ud træder en konge med et kort i hænderne som han giver til børnene. Herefter bliver han taget til fange igen af uniformerede soldater og døren lukker sig igen.

Børnene tegner to nøgler og ved hjælp af dem åbner de døren ind til eventyrets og kongens verden. De er på en mission, en fantasirejse, for at befri kongen og redde hans kongerige. Denne rejse foregår til lands, til vands og i luften idet de må dybt ned i havet, gennem en tropisk skov med Maya-templer og over en bro højt oppe i skyerne. Som det sig hør og bør ender eventyret godt. De to børn står ved slutningen af fortællingen under samme bro på kanten af Central Park med kroner på og kigger ud på et New York iklædt den flotteste regnbue – New York er blevet eventyrlig (- tolerant og multikulturel?).

”Missionen” er en særdeles smuk udgivelse der egner sig til samtale om eventyr og eventyrgenren i daginstitution og indskolingen. Modsat ”Rejsen” er den i langt højere grad plotbaseret. Illustrationerne bør ses – se link nedenfor – de er virkelig værd at gå på opdagelse i. ”Missionen” er andet bind i en trilogi der afsluttes med ”The Return”.

http://www.storybreathing.com/

http://www.storybreathing.com/quest-trailer/

Forfatter

Anmelder: Søren Fanø

Søren Fanø Søren er oprindeligt uddannet som lærer, cand.pæd. og Master i børnelitteratur og tidligere lektor i dansk ved VIA UC. Han har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år og er forfatter til både bøger og artikler om denne. Han har været tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen, og som kræver formidling. Har en særlig svaghed for billedfortællinger i alle afskygninger.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.