Manden, fluen og det ustyrlige pigebarn

Forfatter: Inger-Lise Kristoffersen
Illustrator: Inger-Lise Kristoffersen
Sidetal: Upagineret (24 sider)
Forlag: Turbine
Udgivelsesår: 2014
Set til kr.: 249,95

Målgruppe: 5+

En flue flyver omkring og leder efter mad. Manden slår ud efter den med sin avis, men han rammer ikke. Ha ha, ler fluen. En flue, der kan le, må være noget særligt, tænker Manden, og Fluen får lov at spise med. Mens de spiser, fortæller Fluen om sit spændende liv, og pludselig vokser der vinger ud på mandens ryg. Sammen drager Manden og Fluen ud i verden, hvor de møder det ustyrlige pigebarn, der samler på insekter i syltetøjsglas … 

Den citerede tekst er bogens bagsidetekst, for det er den eneste tekst i bogen, der udelukkende er båret af billeder, der alle er groteske, grove, fortegnede og meget morsomme.

Hvad bogen handler om er allerede røbet på bagsideteksten, så den behøver ikke nærmere præsentation – men derimod nok en varm anbefaling.

Inger-Lise Kristoffersen er illustrator og billedkunstner uddannet på Kunsthåndværker Skolen i Kolding fra 1968-1972. Kristoffersen debuterede i 1979 med at illustrere billedbogen “Om at Drømme” skrevet af Inge Bro.

Med nærværende billedbog har Inger-Lise Kristoffeersen skabt sin første billedfortælling uden ord.

Bogen kan ikke læses ved en enkelt gennembladning. Hvis man vil have fuld glæde af fortællingen og den fine humor, så må man efter det flere gange. 

I skolesammenhæng vil der være rig lejlighed til at inddrage bogen i både billedkunstfaget – og i dansk i billedlæsning. 

Illustrationerne på omslaget ser ud til at være blyantstegnede, medens billederne, som udgør fortællingen synes at være linoleumstryk. 

Dette er ingen lang anmeldelse – den er desto varmere i anbefalingen! 

 http://www.ingerlisekristoffersen.dk

Forfatter

Anmelder: Eiler Jensen

Eiler er konsulent og forfatter til adskillige bøger – både skønlitterære ungdomsbøger og – især – faglitterære bøger om børne- og ungdomslitteratur. Er anmelder af børnelitteratur i Børn & Bøger. Er oprindeligt uddannet som lærer, har siden uddannet sig til cand.pæd. i pædagogisk filosofi. Har læst børnelitteratur igennem hele voksenlivet, og er af den opfattelse, at skønt man ikke kan frikende børnelitteraturen et vist pædagogisk islæt, så kan den som voksenlitteraturen bestemt være et kunstnerisk udtryk.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.