KRIBLE KRABLE RIM for de små

Forfatter: Lotte Salling
Illustrator: Lea Letén
Sidetal: 28
Forlag: Carlsen
Udgivelsesår: 2015
Set til kr.: 349,95

Målgruppe: 2+

Lille myg, hvor er du grov,
stak mit øre, mens jeg sov.
Se! Det fik en sjov kulør,
og det klør og klør og klør!

Lotte Sallings evne til at lave fængende vers om alting, lader sig ikke fornægte. I denne udgivelse præsenteres 12 små rim om alskens kryb og kravl i børnehøjde, smukt gennemillustreret af Lea Leténs indtagende og letgenkendelige akvareller af glade børn og sjove dyr.

Bogen indledes med en kort, praktisk orienteret introduktion til bogen anvendelse i dialogisk læsning, og hvert rim følges af forslag til både fokusord (i tilfældet med myggen: grov, kulør og klør), spørgsmål (hvad betyder kulør? Hvorfor klør det?) og aktiviteter (leg myg med fingeren og stik hinanden).

Der er således tale om en ganske fin rimsamling til brug i institutionen med de ældste vuggestuebørn og de yngste børnehavebørn; den giver pædagogen – også pædagogen uden forkendskab til dialogisk læsning – god mulighed for oplæsning med fokus på samtale, leg med ord og lyde, og omsætning af den læste tekst til kropslige lege. Samtidig inspireres der til udendørseventyr med søgen efter alt det, der kribler og krabler i legepladsens afkroge.

http://lottesalling.dk/

http://www.lealeten.dk/Borneboger

 

Forfatter

Anmelder: Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.