Julebogen

Bogens forsideForfatter: Sabine Lemire
Sidetal: 120
Forlag: Carlsen
Udgivelsesår: 2013
Set til kr.: 169,-


Målgruppe: 2+

Sabine Lemire har efterhånden fået udgivet en del hobbybøger, deriblandt ”365 ting du kan lave til dit barn” og ”Blomsterbogen”. Hun favner vidt og med denne charmerende udgivelse har hun kastet sig over julen.

Bare at åbne bogen er lidt en luksusoplevelse; den er gennemfotograferet og rigeligt illustreret i flotte, afdæmpede farver, på kraftigt tykt papir. Muligvis er det et spørgsmål om præferencer, men jeg holder personligt meget af at have en eller anden form for visualisering at forholde mig til, når jeg skal kaste mig over et projekt og det er der taget hensyn til her: Alle projekterne i bogen har fået et billede med på vejen.

Bogen favner julepynt, -gaver og -mad bredt over relativt få sider, så står man og vil have et fuldstændigt overblik over alle de måder man kan flette julehjerter på eller hvordan man tilbereder middagen juleaften, så skal man nok hellere gå til de bøger som kun dækker lige præcis det emne. Sabine Lemires bog er snarere en december-kompagnon der, med skøre indfald og julestemning, giver små lette idéer til, hvordan man kan tilføje lidt julestemning i en børnefamilies lettere stressede december. Hvorfor ikke lime en dukkehusdør fast i panelet og bilde ungerne ind, at nissen nu er flyttet ind?

Det er måske endda det jeg i sidste ende holder mest af ved bogen; den lette fantasifulde og uhøjtidelige måde at lave juleting og -mad på og de danske traditioner som mikses lidt med franske. Her er vi ikke på Mette Blomsterberg niveau, man kan sagtens lave fin konfekt ved at smide en klat marcipan ind mellem to chokoladekranse eller dyppe skumfiduser i hvid chokolade og krymmel og det ligner stadigvæk en million.

Der er også de lidt mere tidskrævende projekter, som nok kræver lidt kyndig voksenhånd, som for eksempel Peddersen og Findus juletræet eller julehulen, men de er stadig forholdsvis nemme og overskuelige. Det er fint afmærket hvilke projekter der passer til hvilke aldersgrupper, både i indholdsfortegnelsen og kapitlet ”Julepynt til børn”.

Alt i alt en meget anbefalelsesværdig bog. Den egner sig glimrende til biblioteksudlån (køb rigeligt hjem), men den vil helt klart også klæde enhver boghylde i hjemmet – også selvom man er så kreativt udfordret, at man knap kan lime to stykker pap sammen uden selv at lime sig fast i loftet. 

www.lemire.dk

Forfatter

Anmelder: Sarah Louise Ann Novak

Uddannet Cand. scient. bibl. Til daglig slår hun sine folder som børnebibliotekar på Vangede Bibliotek, hvor hun udtænker skumle planer for den litterære indoktrinering af bibliotekets lånere. Det er endnu ikke lykkedes hende at læse samtlige titler i børnebiblioteket, men hun har gjort et hæderligt forsøg. Man finder hende fortrinsvis foran hylderne med fantasy-, science fiction- og gyserlitteratur, men i realiteten er hun stort set altlæsende – når hun altså ikke spiller computerspil, strikker, syr eller forsøger at tale sin ene kat fra at overtage verdensherredømmet.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.