Jagten på stemmen

Forfatter: Cornelia Strøh
Illustrator: Mads Themberg
Sidetal: 72
Forlag: Gyldendal / Serie: Vild Dingo
Udgivelsesår: 2015


Målgruppe: 9+
Sværhedsgrad: Lix 22

Victor bor hjemme hos sin onkel, der køber dødsboer. Det gør ham spændende – især for de to bøller Frej og Emil, der presser Victor til at tage dem med hjem og gå på jagt blandt onklens sager. Her finder de bl.a. et gammelt høreapparat,

”Hvad er der galt?” spurgte Emil.
”Du bliver helt hvid i krydderen.”
”Der er en, der taler til mig”.
”Hvad?” sagde Emil.
”Det er rigtigt,” sagde Frej. ”Den siger, det er godt, at jeg er tilbage … og at den har savnet mig”.

Høreapparatet fører drengene hen til en stor villa, der huserer en gammel dame med candyflosshår og hendes bidske hund. Og det er et mysterium som drengene bliver nødt til at undersøge.

En spændingsserie med gotiske træk. Plottet og de psykologiske mekanismer er set før, men ideen med det mystiske høreapparat er rigtig fin.

Første bind i en læs let-serie om en flok børn, der hvirvles ind i mysterier. Vil egne sig som frilæsning for tredjeklasser.

http://gyldendal-uddannelse.dk

Forfatter

Anmelder: Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.