Hvad er jeg? Maskiner

Forfatter: Charles Gardner
Sidetal: 18
Forlag: Carlsen
Udgivelsesår: 2015
Set til kr.: 69,95


Målgruppe: 1+

”Jeg er en brandbil! Kunne du tænke dig en tur? Hop ind i førerhuset og råb: ’ba-bu, ba-bu’.” 

”Hvad er jeg? Maskiner” er en del af en serie som også indeholder ”Hvad er jeg?” om kæledyr og traktorer. Denne fortsætter den fine stil med gode, tydelige fotografier i dejligt klare farver af forskellige maskiner. Bogen er med huller, så barnet ser for eksempel på den første side et billede af en grusgrav med en ”gætte-tekst” og et lille hul, som viser en lille del af maskinen på næste side. Barnet kan på den måde være med til at gætte på hvilken maskine der mon gemmer sig – i dette tilfælde en lastbil med vippelad.

En fin lille detalje er, at der flere steder i bogen lægges op til, at man ikke bare læser bogen, men ”gør som maskinerne”, for eksempel at læne sig tilbage og lade, som om man tipper sin tunge last af lastbilens lad.

Generelt er pegebøger som disse populære for de små (især drengene – denne var også et hit på hjemmematriklen!), og selvom de findes i mange forskellige udgaver, er jeg sikker på denne også vil gøre stor gavn – især hvis man nu har slidt de andre op!

Forfatter

Anmelder: Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.