Hr. Wisborgs hemmelighed

Bogens forsideForfatter: Peter Grønlund
Illustrator: Anne Sofie Madsen
Sidetal: 32
Forlag: Forum
Udgivelsesår: 2013
Set til kr.: 129,95

Målgruppe: Unge drenge, ikke så læsevante, 11 - 14 år
Sværhedsgrad: Lix 23

Hr. Wisborgs hemmelighed er en kort letlæst gyserfortælling, hvor vi møder en endog meget skummel lærervikar med solbriller, en leg med bynavnet Mørke, et gammelt kort med to kirker, hvor der nu kun er en. Og så en lærer og en række elever, der pludselig er forsvundet.

Den velskrevne fortælling rummer alle genrens karakteristika uden at blive alt for farlig, og kan anbefales som fritids- eller frilæsning, især til drenge mellem 10 -14 år.

Bogen er skrevet af den rutinerede forfatter Peter Grønlund (1970), der i 2011 fik tildelt 3. præmien i den dengang nyindstiftede kulturministeriets Drengebogspris for gysernovellen Blodkulten. Hr. Wisborgs hemmelighed er en bearbejdet udgave af Blodkulten.

Bogen er illustreret af designeren og illustratoren Anne Sofie Madsen med tegninger der underbygger fortællingen.

http://www.rosinante.dk/Books/9788763826532.aspx

http://www.petergronlund.dk/gronlund/forside.html

Forfatter

Anmelder: Søren Fanø

Søren er lektor i dansk ved VIA UC, cand.pæd. og Master i børnelitteratur. Oprindeligt læreruddannet. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år. Forfatter til både bøger og artikler om denne. Tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og suppleant til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen. Har en særlig svaghed for billedfortællinger, herunder graphic novels.
Dette indlæg blev udgivet i Lix, p-bog, 12+, 13+, Let at læse og tagget , , , , , , . Bogmærk permalinket.