Gummi T

Bogens forsideForfatter: Louise Urth Olsen, Crone Film A/S, Ole Lund Kirkegaard
Illustrator: Crone Film A/S
Sidetal: 32
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2012
Set til kr.: 129,95

Målgruppe: 5+ - alle der har set filmen

I en tid hvor navnet Tarzan ejes af Disney, må denne genfortolkning af Ole Lund Kirkegaards mesterværk ikke kaldes ved dens fulde navn, men må nøjes med: Gummi T. Og filmbogen, som Gyldendal kalder udgivelsen, er vel udgivet som en slags merchandise til de børn, der har været inde og se filmen.

Selve grundfortællingen om Gummi-Tarzan er bevaret i Gummi T, dog med et par væsentlige ændringer: Ivan bor i denne opdaterede version alene med sin far, der i mellemtiden er blevet uddannet til coach, og så er der indføjet en sød lille kærlighedshistorie med den ligeledes søde pige, Lotte.

Gummi T slutter således, efter at Lotte og Ivan har fået buksevand:

Og der sidder Ivan og Lotte så, og er kærester, med den kolde hane rendende. Og hinanden i hænderne. Og smiler.

Aldeles harmløst og ufarligt i forhold til originalens helt anderledes karske afslutning, hvor hr. Olsen netop har købt sig en ny Tarzan-bog:

Tarzan vender tilbage, hed den.

”Her,” sagde hans far og prikkede i bogen med pege-fingeren. ”Her skal du bare se.”

”Ja,” sagde Ivan Olsen og sukkede. ”Det skal jeg vel…….

Gummi T er ikke Gummi-Tarzan vender tilbage, men et helt anderledes ufarligt produkt.

Gummi T er fyldt med billeder fra filmen (fås på DVD) og fungerer fint som oplæsningsbog. Den rummer et par sjove højdepunkter; men der er nu intet som originalen, og Gummi T når desværre ikke sit forlæg, selveste Gummi-Tarzan til sokkeholderne. Gummi-Tarzan er stadig den urørlige verdensmester i langspyt.  

http://www.gyldendal.dk/boeger-til-boern-unge/boerneboeger/9788702132175/gummi-t-filmbog

 

Forfatter

Anmelder: Søren Fanø

Søren er lektor i dansk ved VIA UC, cand.pæd. og Master i børnelitteratur. Oprindeligt læreruddannet. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år. Forfatter til både bøger og artikler om denne. Tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og suppleant til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen. Har en særlig svaghed for billedfortællinger, herunder graphic novels.
Dette indlæg blev udgivet i Billedbøger, p-bog, 5+, Oplæsning og tagget , , , . Bogmærk permalinket.