Gæt et dyr

Sidetal: 10
Udgivelsesår: 2014
Set til kr.: 269,95
Målgruppe: 3+

“Gæt et dyr” er en særdeles smuk billedbog uden tekst for de mindre børn.  Den rummer et udsnit af alverdens dyr, der er så detaljeret illustreret, at det sender tankerne tilbage til tidligere tiders anskuelsestavler, beregnet på børn.

Hvert opslag indeholder sit eget sæt af overraskende effekter – gemt bag flapper – som barnet skal åbne.  Det skal således gætte hvilket dyr, der er tale om udfra, dyrets pels, dets fodspor eller dets silhouet.

Men nogen egentlig zoologisk systematik er ikke anvendt – og det kan godt genere, ihvertfald den voksne. Ligesom den lille detalje, at man kan “kreere sit eget” dyr, samtidig med at billedteksten bliver stående – f.eks. kan et næbdyr bestå af en halv ged foroven og et halvt næbdyr forneden, eller en koala kan have museunderkrop. Dette gør at bogen lægger sig midt imellem en spændende første fagbog og fiktion.

Billedbogen er lavet i en overmådig lækker, solid papirkvalitet og i et stort format, som appellerer til både børn og voksne og som kan tale til, og tåle børns nysgerrige fingre. 

Bogen er velegnet til brug både i privatlivet og i daginstitutionen – da den, som jeg har oplevet det i en vuggestuegruppe, kan danne udgangspunkt for mangen en god snak om dyr.

http://www.carlsen.dk/

Forfatter

Anmelder: Søren Fanø

Søren er lektor i dansk ved VIA UC, cand.pæd. og Master i børnelitteratur. Oprindeligt læreruddannet. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år. Forfatter til både bøger og artikler om denne. Tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og suppleant til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen. Har en særlig svaghed for billedfortællinger, herunder graphic novels.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.