Frantz bliver pilot

Forfatter: Katrine Marie Guldager
Illustrator: Rasmus Bregnhøi
Sidetal: 56
Forlag: Carlsen / Serie: Frantz
Udgivelsesår: 2019
Set til kr.: 149

Målgruppe: 5-9 år

”Frantz har besøg af Karl. Men de to drenge keder sig. Derfor går de over til Frantz’ nabo, Piloten.”

Dette er nummer tre i serien om Frantz og Karl, der har en pilot og en flyvemaskine som ramme om de to drenges venskab og konflikter. Her får de lov at lege i pilotens fly, og de flyver i fantasien, mens de smider bomber. Karl bliver vældig grebet af legen, han skyder, bomber og skyder og bomber. Det ender med, at han beholder de flyverbriller, som egentlig er nogle, Frantz har fået af piloten.
Det fører til en konflikt i skolen, men den slutter heldigvis med en god slåskamp, hvor de to venner får sat tingene på plads:

”Frantz tager sine briller tilbage. Han rejser sig og giver Karl en hånd. Det er da også utroligt, at de skal slås hele tiden. Når de faktisk er de bedste venner.”

Serien om Frantz kom første gang i 2011, men her er den i en ny udgave. Den er fremragende.

 

 

Links:

Om forfatteren

Om illustratoren

 

Forfatter

Anmelder: Bodil Christensen

Underviser på Læreruddannelsen i Aalborg,Medlem af Kulturministeriets Børnelitteraturpris-komite, anmelder ved ”Efterskolen” og ”Dansk Pædagogisk Tidsskrift”, fast klummeskribent ved Nordjyske Stifttidende. Boglæser – af såvel skønlitteratur for børn som skønlitteratur for voksne. Bodil har været dansklærer i mange, mange, mange år – derfor er al læsning af alle tekster altid (næsten altid) læst med ”lærerblikket”: Hvad kan jeg bruge det til, hvem vil blive lykkeligere/ klogere/ dygtigere eller underholdt af dette? Denne erhvervsskade gør hende – som næsten alle dansklærere – til den fødte anmelder. Bodils børne favoritlæsning er billedbøger, bøger med billeder og så – i den anden ende af skalaen: Ungdomsbøger. Af voksenlitteraturen er favoritterne: Per Petterson, Erlend Loe, Karl Ove Knausgaard og andre gode forfattere. Favoritbørnelitteratur:
Dette indlæg blev udgivet i seriebog og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.