En god dreng

Bogens forsideForfatter: Glen Ringtved
Sidetal: 141
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesår: 2013
Set til kr.: 179,95


Målgruppe: 11-13 år

En rigtig god og vedkommende roman fra Gyldendals nye serie ”Spurt”. ”Spurt” er bøger for de store børn, store historier, kort fortalt. Opsætningen er læsevenlig og med korte kapitler, der appellerer til målgruppen.

Romanen handler om drengen Jonas der går i 6. klasse. I begyndelsen af romanen bliver Jonas anbragt på bostedet ”Hellested”, da hans plejeforældre skal skilles. Jonas føler sig svigtet af de voksne omkring ham – både moren, plejeforældrene og de voksne på Hellested. Hurtigt rager Jonas også uklar med de øvrige drenge på Hellested.

Det eneste Jonas er rigtig god til, er at svømme. En dag redder han klassekammeraten Andreas fra at drukne. For en stund oplever Jonas følelsen af at være en helt. Men snart skal det vise sig, hvor svært det er for Jonas at blive accepteret og knytte tætte bånd.

Bogen henvender sig primært til drenge på 11-13 år. Det er lykkedes for Glenn Ringtved at skrive en vedkommende roman om omsorgssvigt på et let tilgængeligt sprog, der sprogmæssigt er skarpt og nutidigt og rammer målgruppen lige på kornet. 

http://gyldendal.dk/digitale-boeger/e-boeger/9788702140767/en-god-dreng

Glenn Ringtved: http://www.glennringtved.dk/

Forfatter

Anmelder: Pia Aagesen Kleinert og Sanne Katrine Haugaard

Du kan se den enkelte anmelder her på anmeldersiden
Dette indlæg blev udgivet i e-bog, p-bog, Uncategorized og tagget , , , . Bogmærk permalinket.