Snorkfrøken klæder sig ud

Forfatter: Riina Kaarla, Sami Kaarla
Illustrator: Riina Kaarla, Sami Kaarla
Oversætter: Lena Lamberth
Sidetal: 14
Forlag: Lamberth
Udgivelsesår: 2015
Set til kr.: 69,00

Målgruppe: 1+

Snorkfrøken har fundet en kuffert fuld af fine kjoler og klæder sig ud for Mumitrolden. Han ved ikke helt, hvad han skal mene om kjolerne, for han synes allerbedst om Snorkfrøken, når hun er helt sig selv.

En klassisk papbilledbog for de allermindste i Tove Janssons mumiunivers. Figurerne er gammelkendte og form og stil i illustrationerne ligeså. Teksten består mest af Snorkfrøkens præsentation af de forskellige kjoler – og Mumitroldens lidt lunkne reaktion:

Fjer pynter helt vildt. Er jeg ikke elegant?’
‘Mnjo!

Bogen er simpel og byder ikke på hverken udfordringer, stor fortællekunst eller nye æstetiske oplevelser, men er man som læser (det være sig barn eller voksen) glad for Mumi, er den en sød, robust og farverig bog til de yngste om venskab og at være sig selv.

www.lamberth.dk

Forfatter

Anmelder: Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , . Bogmærk permalinket.