Din far får tæsk

Forfatter: Janus Kodal
Illustrator: Jenz Koudahl
Sidetal: 23
Forlag: alinea / Serie: Blå Læseklub
Udgivelsesår: 2016


Målgruppe: 6+
Sværhedsgrad: Lix 7, Let-tal 13

Lukas og Marco er oppe at slås, men bliver stoppet i deres forehavende. Det afholder dog ikke de to drenge fra at fortsætte deres fight per fædrene stedfortræder. Således er “Din far får tæsk” altså en klassisk “min far er stærkere end din far”-historie. Sådan en historie bliver vanvittigt veloplagt fortalt i Jon Ranheimsæters “Min far”, men så god er Janus Kodals bog dog ikke. Det behøver den skam heller ikke med et lavt og læsepædagogisk let-tal.

Historien i “Din far får tæsk” fungerer fint og især de meget kantede, næsten Kim Fupz’ske illustrationer giver en skæg og gakket kant til en ellers klassisk og lidt vel pædagogisk historie om to skrydende og kamplystne drenge og deres flinke fædre. Bogen egner sig fint som første frilæsningsbog.

Janus Kodal
Jenz Koudahl
Alinea

Forfatter

Anmelder: Jakob Kragh

Er cand.mag. med et speciale om børnelitteratur. Jakob har gået på Forfatterskolen for Børnelitteratur; og det var kun med til at hans glæde over bøger til børn og unge bare voksede uhæmmet. Jakob har en forkærlighed for realisme, for sprogligt stramme og sprogligt flippede bøger. Og så har han siden han kunne sætte to ord sammen elsket de bedste rim og remser.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , , , , , , , . Bogmærk permalinket.