Blå blink

Forfatter: Kirsten Ahlburg
Sidetal: 48
Forlag: Elysion / Serie: Ung Læs 1
Udgivelsesår: 2016Målgruppe: 12+
Sværhedsgrad: Lix 5/ Lettal 13

David og hans ven Otto har brug for penge og begår derfor et indbrud. David er utryg, men Otto virker sikker i sin sag. Da de hører en bil og derefter en nøgle i døren, flygter de. Først klatrer de op i et træ, men husejerens hund finder dem hurtigt. Drengene springer over til et tag, hugger en bil og drøner af sted. Otto har kørt bil før, men er ligeglad med færdselsreglerne. David er meget bange, ikke mindst fordi politiet er efter dem.

Bogen er inddelt i 21 korte kapitler. Teksten har korte afsnit og korte sætninger bestående af et til seks ord. Linjerne er korte, typerne store, og der er god afstand mellem afsnittene.

Blå blink er den første bog i en ny serie ”Ung læs.” Forsiden er fængende og signalerer en skummel historie. Teksten er forudsigelig, men passer dermed rigtig godt til unge mennesker med læsevanskeligheder, så de kan koncentrere sig om afkodning uden at skulle holde tråden i en kompleks handling. Ordvalget er gennemtænkt og passer udmærket til målgruppen.

En spændende, letlæst historie om to unge, der har begået noget kriminelt. Teksten er kort og enkel, men fyldt med handling og spænding. Bogen er meget overskuelig at læse og velegnet til meget læsesvage unge. 

http://www.kirstenahlburg.dk/

http://www.elysion.dk/

Forfatter

Anmelder: Lea Reitel Høyer

Lea er dansklærer og skolebibliotekar, cand.mag. i norsk og dansk samt Master i børnelitteratur. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år; har skrevet undervisningsmaterialer om litteratur for ClioOnlines danskportal og har været medlem i indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge. Er vild med nordisk litteratur, særlig norske romaner, og har forkærlighed for eksperimenterende børne- og ungdomslitteratur.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , . Bogmærk permalinket.