Anker finder ting

Forfatter: Alberte Winding
Illustrator: Claus Bigum
Sidetal: 32
Forlag: Carlsen / Serie: Anker
Udgivelsesår: 2018
Set til kr.: 69,95

Målgruppe: 2+

Endnu en fortælling om Anker og hans far. Denne morgen finder Anker både en ‘husk nu mors dag’-seddel fra mor på bordet og en masse spændende ting på vej til børnehave. De skal selvfølgelig samles op og pakkes i tasken, også selvom far har travlt og trækker ham i armen. Og om aftenen viser det sig, at alle Ankers ting alligevel kan blive til andet og mere end det skrammel, som far troede de var.

Windings Anker er finurlig og elskelig på sin egen egenrådige facon. Han er indbegrebet af ro og fokus, selvom hans far ikke altid er det.

”Jeg bliver så varm i hovedet nu, Anker, at jeg snart bliver gal,” siger far. Anker nikker. Han er helt klar til at gå i børnehave, nu hvor han har tasken fuld af tingfinderting.

Teksten er flydende og oplæsningsvenlig og har – ligesom Windings serie om Betty – et gennemgående børneperspektiv; vi oplever verden gennem Ankers øjne.

Claus Bigums illustrationer udvider teksten med et humoristisk voksenperspektiv; fars utålmodighed og frustration viser sig tydeligt i de enkle, men udtryksfulde tegninger.

Denne historie om Anker, der finder ting, er en skøn og humoristisk hverdagsfortælling, som de fleste børn og forældre vil kunne kende sig selv i. Den er oplagt til oplæsning i børnehaven og kan lægge op til både snakke om at have travlt – og måske om, hvorvidt børnene fejrer mors dag i deres familier – men også til kreativ leg og skaben med fundne skatte.

www.carlsen.dk

Forfatter

Anmelder: Maria Seebach

Maria er uddannet pædagog og arbejder som sådan i en vuggestue i Hørsholm. Maria har specialiseret sig i de 0-6årige og bl.a. beskæftiget sig med pædagogens valg, vurdering og brug af børnelitteratur i daginstitutionen – derigennem har hun fået et særligt fokus på, hvordan forskellige bøger præsenterer børnene for forskellige udtryk, både æstetisk og kulturelt. Maria har især interesse i bøger henvendt til aldersgruppen 0-6 år, dvs. hovedsageligt billedbøger med hovedvægt på billedsiden og mere eller mindre tekst.
Dette indlæg blev udgivet i seriebog, Billedbøger, Oplæsning og tagget , , , . Bogmærk permalinket.