Holgers hat

Forfatter: Thorstein Thomsen
Illustrator: Lea Letén
Sidetal: 20
Forlag: Carlsen
Udgivelsesår: 2015
Set til kr.: 179,95

Målgruppe: 1+

I bøgerne om Holger, følger vi drengen Holger, som er omkring to år gammel. I ”Holgers hat” vil far tage Holger med ud i haven, men Holger kan ikke finde sin hat. Han prøver at sætte mange forskellige ting på hovedet, for eksempel en svupper, en pude og en sko, men først til sidst finder han sin grønne hat og kan komme med far udenfor.

Bøgerne er illustreret af Lea Léten, som både skriver og illustrerer børnebøger, og som efterhånden har illustreret en del billedbøger (heraf er min personlige favorit ”Uffes flotte festtøj”).  Hun er kendetegnet ved den let barnlige streg med børn med store hoveder og hvor munden næsten fylder fra øre til øre. Jeg er helt vild med hendes illustrationer, især fordi de er meget let genkendelige for små børn, og fordi hun alligevel altid formår at gengive utroligt meget kropssprog og ansigtsudtryk i sine tegninger.

Thorstein Thomsens tekst fungerer også rigtig godt. Med de små sætninger bliver handlingen let forståelig, og sammenkoblet med Lea Létens herlige illustrationer får man alletiders bøger til de små.

Bøgerne om Holger kan sammenlignes med Lotte og Totte-bøgerne, eller bøgerne om Jeppe (for samme aldersgruppe).

Se også ”Åh nej, Holger!” og “Holger og fluen” i samme serie

http://www.carlsen.dk/
www.lealeten.dk
http://www.forfatterweb.dk/

Forfatter

Anmelder: Line Frømann Ehlers

Line er uddannet bibliotekar DB anno 2007 og har arbejdet som bibliotekar siden; først på Herning Bibliotekerne og siden 2017 på Skive Bibliotek. Hun elsker det gode gys, både for børn og voksne, og læser derfor meget i den genre. Hendes litterære interesser spænder dog vidt, så hun elsker også en god fantasyroman eller dystopi. Efter Lines liv er blevet beriget med to fantastiske børn, er hun helt naturligt også blevet interesseret i bøger for de allermindste, herunder billedbøger, letlæsningsbøger og højtlæsning - der læses generelt i uhyrlige mængder på hjemmematriklen. Line har anmeldt både børne- og voksenlitteratur flere steder bl.a. i Herning Folkeblad og flere steder på nettet.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret. Bogmærk permalinket.