Pirater i havsnød

Forfatter: Sten Platz
Illustrator: Sten Platz
Sidetal: 22
Forlag: Høst & Søn
Udgivelsesår: 2015
Set til kr.: 79,95

Målgruppe: 4+

10 pirater må ta´ deres tørn,’
men livet på havet er ikke for børn.
Tæl med piraterne, så får du svar,
hvorfor de én efter én falder fra.
Aldrig har man set magen til før.
Prøv og læs med – hvis ellers du tør!

(bagsideteksten)

Først var der ”Ten little niggers” i 1860erne, så kom ”Ti små cyklister” trillende, og nu har vi så fået Sten Platz herlige kvad om de ti drabelige ”Pirater i havsnød” der bliver til nul.

”Pirater i havsnød” er den både drabelige og muntre rimfortælling om hvordan en flok pirater udsletter sig selv. Det er en skæg lille bog fyldt med humor og ikke mindst masser af fantasi. Teksten ligger godt i munden på oplæseren, og de mange initialrim gør oplæsningen meget let og rytmisk.

Denne drabelige humor findes også i bogens detaljerede og farverige, lidt groteske illustrationer. Her er der mere end rigeligt til at holde barnets opmærksomhed fanget under oplæsningen.

Dette er en bog, børn og barnlige sjæle vil vende tilbage til, for de mundrette piratrim ligger godt i munden og femkalder smil hos både tilhører og oplæser. 

”Pirater i havsnød” anbefales på det drabeligste til både hjem og institution – og ikke mindst til drenge og drengerøve.

Da anmeldelsen er så kort, får læseren lige det sidste kvad:

1 pirat tændte et bål,
for han ville gå på glædende kul.
I bådens bund blev der brændt et hul.
Så skibet gik ned – og så var der nul. 

Se sådan kan det gå slemme pirater, hvis de ikke passer på.

http://stenplatz.dk/

 http://rosinante-co.dk/

Forfatter

Anmelder: Søren Fanø

Søren er lektor i dansk ved VIA UC, cand.pæd. og Master i børnelitteratur. Oprindeligt læreruddannet. Har interesseret sig for børne- og ungdomslitteratur og formidlingen af den gennem mange år. Forfatter til både bøger og artikler om denne. Tilknyttet indstillingskomiteen til Kulturministeriets Forfatterpris for børn og unge og suppleant til Nordisk Råds børne- og ungdomslitteraturpris. Er særligt interesseret i den litteratur, der er rettet mod børn og unge i skolealderen. Har en særlig svaghed for billedfortællinger, herunder graphic novels.
Dette indlæg blev udgivet i Ikke-kategoriseret og tagget , , . Bogmærk permalinket.